Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - موسيقي ما - دومين شب از پنجمين دوره فستيوال موسيقي «آينه‌دار» در دو سانس با اجراهاي مختلفي از دو استان گلستان و گيلان برگزار شد.
تالار رودکي روز شنبه 10 آذرماه را با اجراي موسيقي کلاسيک و شهري رشت آغاز کرد. آنسامبل «ما» با حضور سه خواننده روي صحنه رفت و سابقه درخشان موسيقي ارکسترال با لحن و طعم گيلکي را به رخ کشيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنسامبل «ما» بخشي از رپرتوار ترانه‌هاي احمد عاشورپور همچنين ترانه «نوشو» را با يادي از فهيمه اکبر، موسيقيدان برجسته رشت اجرا کردند.
پس از آن سيدمحمد ميرغفاري از لشت‌نشا چاوشي خواني کرد و بعد کرني‌نوازي منطقه آستانه اجرا شد. اکبر سهرابي پور، ابراهيم سهرابي، محمد عبداللهي، حسين ثابتي و حسن مهدي دخت کرنِي‌هايي را به روي صحنه آوردند تا بخشي از موسيقي منطقه آستانه اشرفيه را به نمايش بگذارند. اين براي دومين بار بود که آنها در اين فستيوال روي صحنه مي‌رفتند. اجراي آنها در روز افتتاحيه هم مورد توجه قرار گرفته بود.
اجراي پاياني سانس اول به علي اوسط کشت‌پرور اختصاص داشت که به تنهايي روي صحنه آد و آيين «تشت‌زني و آواز» را اجرا کرد. او اجرايش را با قطعه‌اي از ناصر مسعودي، مشهور به بلبل گيلان آغاز کرد. کشت‌پرور ترانه‌هايي با سابقه 60 ساله را اجرا کرد و از تماشاگران خواست با او در برخي از اجراها همکاري کنند.
علي مغازه‌هاي طي سخان کوتاهي در سانس اول روز دوم فستيوال آينه‌دار با اشاره به قدمت موسيقي علمي در رشت گفت: «موسيقي علمي همزمان با تهران در گيلان و توليدات آن بر پايه زبان و فرهنگ همان منطقه شکل مي‌گيرد. همچنين افراد برجسته‌اي در طول 100 سال در اين موسيقي ظاهر مي شوند و خودنمايي مي‌کنند و از طرفي بسياري نيز ناشناخته مي‌مانند. سابقه موسيقي علمي در گيلان به روابط فرهنگي و رفت آمد ايران و شوروي بر مي‌گردد. حتي در رشت سالني تاسيس مي شود که علي نقي وزيري و روح الله خالقي در مراسم افتتاح آن حاضر مي شوند. در اين بين آهنگسازان برجسته مثل جهانگير سرتيپ‌پور و خوانندگاني مثل احمد عاشورپور معرفي شدند و برخي ديگر مثل علي اکبرپور ناشناخته ماندند. همچنين خوانندگان خوبي از جمله فهيمه اکبر که ما از وجود او بي‌خبر بوديم نيز شکل مي‌گيرند.»‌
سانس دوم در روز دوم که ساعت 21 آغاز شد به موسيقي منطقه گلستان و علي‌آباد کتول اختصاص داشت و گزيده‌اي جذاب از موسيقي کهن اين منطقه را به نمايش گذاشت. در آغاز احمد نظري دِتار نواز و بيدخوان علي آباد با لباس خاص اين منطقه به تنهايي روي صحنه آمد و اشعاري با مضامين مذهبي را به سبک بيدخواني اجرا کرد.
«علي مغازه‌اي» هم درباره بيدخواني اينگونه توضيح داد: «بيد از بيت استخراج شده و در واقع بيدخواني همان بيت‌خواني است. علي اکبر اصلاني کتولي و درويشعلي خسروي بيدخوانان علي آباد اهل پيچک محله هستند و در واقع ويترين برجسته موسيقي کتول محسوب مي‌شوند.»
نعمت اصلاني کتولي نوازنده ني، خسروي و علي اکبر اصلاني را در دو بخش مجزا همراهي کرد.
مغازه‌اي در ادامه اعلام کرد که شاه خانم دنکو بانوي 90 ساله لالايي خوان از علي‌آباد کتول به دليل فوت يکي از اقوام نزديکش به تهران نيامده و برنامه او که قرار بود با شمشاد نوازي احمد نظري برگزار شود به شکل اجراي سولوي نظري برگزار شد. نظري اين ساز را هم استادانه نواخت.
 بيدخواني موسي ملک‌حسيني، از هنرمندان شاخ کتولي هم با دِتار احمد نظري اجرا شد و دومين شب از پنجمين دوره از فستيوال آينه‌دار با سرنا نوازي هوشنگ مراديان و دهل نوازي اصغر عاشقي از منطقه کردکوي در تالار رودکي به پايان رسيد.
پنجمين فستيوال موسيقي آينه‌دار که با دبيري علي مغازه‌اي و رياست احسان رسول‎‌اف در حال برگزاري است، دو روز ديگر هم ( يکشنبه يازدهم و دوشنبه دوازدهم آذر در دو سانس 18:30 و 21) در تالار رودکي ميزبان موسيقي شمال ايران (دامنه شمالي البزر)؛ گيلان، مازندران و گلستان است. اختتاميه اين رويداد نيز روز سه شنبه سيزدهم آذر ساعت 21 در تالار وحدت برگزار مي‌شود. علاقمندان براي تهيه بليت مي‌توانند به سايت تيوال مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۳۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنبه‌های بدون دست‌فروش در محدوده مرکزی تبریز

شهردار منطقه هشت تبریز از اجرای سیزدهمین هفته طرح شنبه‌های بدون دستفروش در محدوده مرکزی شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، حسین منیری‌فر ظهر امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ اظهار کرد: در راستای ساماندهی معابر منطقه هشت تبریز، طرح جمع‌آوری دست‌فروشان با عنوان شنبه‌های بدون دست فروش در تمام معابر و محورهای محدوده شهرداری این منطقه از سال قبل آغاز شده است که این هفته نیز تداوم یافت و در قالب این طرح، عوامل سدمعبر، با جمع‌آوری بساط دست‌فروشان در تمام معابر شهری، مانع ایجاد سد معبر و بازگشت آرامش به معابر مرکزی تبریز شدند.

وی با تاکید بر اینکه جمع‌آوری دست‌فروشان وظیفه قانونی شهرداری است، افزود: قانون به ما برای جمع‌آوری دست‌فروشان تکلیف کرده است و با جمع‌آوری دست‌فروشان تنها به وظیفه قانونی خود عملی می‌کنیم.

شهردار منطقه هشت تبریز از جمع‌آوری دست‌فروشان باغ گلستان خبر داد و تصریح کرد: طرح سامان‌دهی باغ گلستان و انتقال دست‌فروشان باغ گلستان به بازار گجیل، در حال اجرا است که در این راستا عوامل خدمات شهری منطقه هشت طی روزهای اخیر، اقدام به جمع‌آوری بساط دست‌فروشان باغ گلستان کردند و این طرح طی روزهای آینده نیز تداوم خواهد داشت.

منیری‌فر اضافه کرد: اجرای این طرح معضل دست‌فروشی باغ گلستان را رفع کرده است و شرایط اجتماعی این پارک را ارتقا خواهد بخشید.

کد خبر 750777

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!
  • فستیوال بزرگ آرش مال: جشن افتتاحیه‌ای با شکوه در قلب منطقه آزاد انزلی
  • مستند «نغمه های فروزان» فیلمی درباره بدیع الزمان فروزانفر
  • خیابان فلسطین اراک ساماندهی می‌شود
  • شنبه‌های بدون دست‌فروش در محدوده مرکزی تبریز
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • مراسم تشییع پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد