Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحدت اهل سنت و اهل تشیع ایران همواره عشق و ارادت خود را به نبی مکرم اسلام در زیباترین شکل به تصویر کشیده اند و اوج این ارادت را می توان در جشنواره بین المللی دف نوای رحمت و آئین هایی چون مولودی خوانی و دف نوازی به نظاره نشست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اگر در هر کجایی از دنیا نام دف به میان آید همه کردستان را پایتخت دف جهان می دانند، شهری که هنرمندان زیادی در این حوزه توانسته اند پا به پای دیگر هنرمندان در تمام عرصه ها خوب بدرخشند،  خصوصاً چند سالی است که به همت حوزه هنری استان کردستان، این شهر بعنوان شهر دف شناخته  شده است و هر سال هنرمندان زیادی پا به این عرصه می گذارند و به رقابت می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دف در استان کردستان از دیرباز وجود داشته و در خانقاه‌ها و تکایای آن بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است.

 

 

 

کردستانی‌ها چون همراه با ساز دف، شعرهای دینی و مذهبی را به کار می‌برند و بیشتر به مدح و ذکر خداوند، پیامبر اکرم (ص) و سایر بزرگان دینی می‌پردازند، دف در بین آن‌ها از قداست خاصی برخوردار است و یک ساز عرفانی محسوب می‌شود.


 
در سنندج در بیشتر خانه‌ها حداقل یک عدد دف وجود دارد و اکثرا کردستانی‌ها با نواها و ریتم‌های خانقاهی دف آشنایی دارند.

 


 این نوع موسیقی عرفانی و خانقایی در کردستان به علت تنوع و استفاده از ابیات عرفانی به زبان های عربی، فارسی و کُردی از غنای پرباری برخوردار است که نشان از ماهیت، اصالت و ریشه دار بودن آن در ادوار گذشته دارد.

 

 


بیشتر قصیده ها و نغمه های این موسیقی عرفانی در مدح پیامبر اکرم(ص) و مبارکی سرزمین وحی و عشق و دلدادگی است و مولود خوانان همنوا با آهنگ دف سوز و گداز عارفانه و عاشقانه خود را به زبان جاری و سازی می کنند.

 


این اصالت و قدمت دف نوازی و مولودی خوانی در کردستان به خاطر وجود خانواده هایی که بیش از 6 نسل آنها به دف نوازی پرداخته اند، نمود بیشتری پیدا می کند.

 


از اسطورهای دف نوازی و مولودی خوانی کردستان، می توان به زنده یاد خلیفه میرزا آغه غوثی و خاندانش اشاره کرد که با یک و نیم قرن تلاش توانستند موسیقی عرفانی و خانقایی را پیوند دهند و نوای مولودی خوانی و دف نوازی را در کردستان ماندگار کنند.

 


سماع دف‌‌‌نوازان در میدان آزادی سنندج

 

همزمان با آغاز هشتمین جشنواره بین‌المللی "دف نوای رحمت"، بزرگ‌ترین تجمع دف‌نوازان ایران در میدان آزادی سنندج برگزار شد و گروه‌های دف‌نوازی به اجرای برنامه پرداختند.

 


در این مراسم که دف نوازان پیشکسوت و جوان و خردسال شهر سنندج حضور داشتند، نواهای عرفانی همراه با دفنوازی اجرا شد.

 

 


دف‌نوازی، باب جدیدی در موسیقی جهان باز کرده است


حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی فرزی  مشاور عالی و معاون فرهنگی نماینده ولی فقیه در استان کرستان با اشاره به متفاوت‌بودن موسیقی ایرانی نسبت به موسیقی سایر کشورهای جهان، گفت: با موسیقی ایرانی می‌خواهیم به تمام جهان بگوییم که باب جدیدی در موسیقی کهن ایجاد شده که با حرکت در این باب می‌توان موسیقی و نت‌های جدید را ایجاد و باب جدیدی برای تعالی انسان ایجاد کرد.

 


وی تصریح کرد: موسیقی همچنان که می‌تواند موجب رشد و تعالی باشد می‌تواند یک نگاه جدید را در عرصه‌های مختلف، فرهنگی، سیاسی و غیره ایجاد و در خدمت همه ابعاد زندگی بشر باشد.

 


فرزی خاطرنشان کرد: انقلاب ما توانست موسیقی جدید مبتنی بر تعالیم شریعت و طریقت را به ما ارائه کند که بسیار ارزشمند است.

 


وی افزود: کردستان به عنوان مهد موسیقی و پایتخت دف با تولید آثار فاخر ممتاز درجه یک می‌تواند در مسیر موسیقی کشور و جهان تاثیرگذار و آن را متحول و مسیر آن را از یک مسیر بی‌ثمر به یک مسیر پرفایده تغییر دهد.

 

 

 

حضور هنرمندان 30 استان کشور در هشتمین جشنواره دف نوای رحمت کردستان


  امین مرادی رئیس حوزه هنری کردستان اظهار داشت: افتخار بزرگی است که در مهد موسیقی دیار فرهنگ و هنر میزبان عارفان و عاشقان دف‌نوازی در هشتمین جشنواره با شعار هنر، همگرایی و مهربانی باشیم.

 


وی خاطرنشان کرد: دوره هفتم از ۲۴ استان و امسال از ۳۰ استان کشور آثاری از هنرمندان به دبیرخانه جشنواره دف‌نوازی دف نوای رحمت ارسال شده است.
دبیر هشتمین جشنواره دف‌نوازی دف نوای رحمت اذعان داشت: در این دوره از جشنواره از هنرمندا شاخص کشوری عرصه مسیقی، صدیق تعریف تجلیل خواهد شد.

 


به گفته وی، این جشنواره امروز به برندی برای استان کردستان تبدیل شده و توانسته شور و نشاط قابل وصفی در جامعه که از ویژگی‌های بارز موسیقی عرفانی است،  ایجاد کند.

 


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۷۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: تالار حافظ میزبان سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی، است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سیدرسول موسوی نژادیان، امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت _ با اشاره به اینکه، مدیر اجرایی این جشنواره بر عهده حسام هوشیار و دبیر هنری را طیب فقیه بر عهده دارد، اظهار کرد: در ادامه برگزاری نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران در مرداد ۹۷ و دومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران در آذر ۹۸ و برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۹۹ اینک به توفیق الهی و تلاش نهادهای فرهنگی و هنری ذیربط به منظور تداوم این مسیر، سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران به میزبانی شهر شیراز برگزار خواهد شد.

وی افزود: برنامه هنری یاد شده به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب، با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ‌و ارشاد اسلامی استان فارس و با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از اقصی نقاط کشور، برنامه‌ریزی شده است.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس تصریح کرد: این جشنواره بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب‌وسنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدین وسیله از همه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌کند.

موسویان‌نژاد با اشاره به اینکه در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند، اضافه کرد: در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهروطن و فیلارمونیک هستند و همچنین، بخش پژوهشی نیز با عنوان نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: در روز یکشنبه بیست‌وسوم اردیبهشت هم‌زمان با روز دوم جشنواره از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های آزر مأمن، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهروطن خواهد رفت و بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌ایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه است و نشست پژوهشی نیز با حضور علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵: ۳۰ برپا می‌شود و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه بیست‌وسوم اردیبهشت در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار خواهد شد.

کد خبر 751491

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • رسول الله (ص) محور وحدت هستند